Ceciliakören

kännetecknas av en enorm bredd. Vår repertoar sträcker sig från kända verk av Händel, Bach och Mozart till musikal, jazz, sakral musik, folkmusik, afrikansk musik, visor och pop. Vi ger flera konserter per år i Kungsängens kyrka med olika teman.
Kören medverkar ibland i mässor och andra evenemang i kyrkans regi.

Inför större konserter händer det att vi har körinternat och ibland tar vi in proffs för att nå oanade höjder!
Vi försöker också utveckla det visuella, vi vill att en konsert ska ha fler dimensioner.
Vi ger gärna utrymme för solistinsatser i våra konserter.

Vart annat år reser vi tillsammans för att samla nya intryck, inspiration och för att ha trevligt.
Vi värdesätter vår gemenskap och har väldigt roligt tillsammans men lika viktigt är det att
roa och beröra den publik som kommer för att lyssna på oss.

Vi älskar att sjunga och när vi står på scen ger vi allt!

Alvar Nilsson

Allt bor i sången

Sång skapas i nuet….sekunden efter är den borta. Det är skillnaden mot andra konstarter….

En tavla kan du hela tiden återuppleva- upptäcka nya detaljer… men i sången krävs absolut närvaro för att lyssnaren ska bli berörd. Eftersom jag har kombinationen talpedagog- organist lägger jag stor vikt vid röstuttryck, andningsteknik, artikulation, textbehandling, kroppshållning…ja hela kroppsspråket i sången. Kroppsspråket betyder upp till 70 % av det jag vill förmedla. Därför bearbetar vi hela kroppen som en resonanspelare och försöker få den att uttrycka det ljud som rösten producerar för att beröra människor. Det vill säga vi sjunger för det mesta utan noter- vi sjunger med ögonen- med hela oss. Rösten börjar under fotsulan- finns hela vägen upp i röst andning, kropp osv. Vi försöker hitta hela rösten i oss.

Ceciliakören riktar inte in sig på någon särskild genre. Vi siktar på kvalitet om det så är folkmusik, jazz, musikal, ballader, musik av vår stora kompositörer ..Bach, Mozart, Händel……..

Har Du tänkt på att sång ger daglig näring, skänker känslomässig stabilitet, ökar koncentrationen, förbättrar blodcirkulationen, ämnesomsättningen och immunförsvaret…..  Säg den som vill avstå från allt detta!

Vi skrattar mycket och är rädda om varandra.


Alvar Nilsson

Körledare

Historik

Ceciliakören bildades 1978 som en barnkör under ledning av Alvar Nilsson. Sedan blev det en ungdomskör och idag kan man kanske kalla den för  en mogen kör. Några körmedlemmar från ungdomskörtiden är fortfarande med i Ceciliakören!

Kören har under årens lopp samarbetat med bl.a  Charlie Norman och Alice Babs, Cindy Peters och After Dark. Vi har tillsammans med artisten Zifa sjungit i Berwaldhallen för Miram Makeba när hon fick Polarpriset år 2002.

Vår repertoar sträcker sig från kända verk av Händel, Bach och Mozart till musikal, jazz, sakral musik, folkmusik, afrikansk musik, visor och pop. Vi ger flera konserter per år i Kungsängens kyrka med olika teman. Kören medverkar ibland i mässor och andra evenemang i kyrkans regi.